Internationella kvinnodagen uppmärksammas

Arbetet med jubileumsgalan i maj är nu i full gång. På aftonen till den internationella kvinnodagen kommer nomineringarna till årets utmärkelser att offentliggöras.Vinnare koras på Maishagalan den 25 maj.

Flera aktiviteter äger rum under 8-mars firandet. På Historiska museet i Stockholm kan man ta del av ett intressant seminarium med Matilda Dagba från Maishagalan. Matilda Dagba var tolv år och analfabet när hon kom till Sverige från Togo i Västafrika, idag har hon en akademisk examen. Hon föreläser utifrån egna erfarenheter och sin C-uppsats om flickors rätt till utbildning samt varför flickor som har tillgång till utbildning i Tanzania ändå hoppar av innan avslutad skolgång.

Bild

Läs mer på: www.historiska.se

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s