Tema Egypten när Afrikadagen firades

Den 23 maj anordnade kulturföreningen Maisha ett lunchevent inför Afrikadagen som infaller den 25 maj. Temat för dagen var Egypten. Det blev både filmvisning och föredrag med Delger och Jihan som inledningsvis berättade att de kommer från Egypten som ligger i Afrika. Förutom film och föredrag om Egyptens rika kultur och historia, fanns bokbord om dagens tema och en utställning av intressanta konstföremål. En lättare lunchbuffé serverades med spännande rätter från norra och östra Afrika. Senare under dagen kunde publiken uppleva traditionell egyptisk solodans med käpp. Flera åhörare bjöds upp till dans och man kunde inte låta bli att fångas upp i en varm feststämning inför firandet av Afrikadagen den 25 maj. Eventet arrangerades i samverkan med Internationella Föreningen för Invandrarkvinnor i Stockholm.

???????????????????????????????

2013-05-23 13.32.26 Egypt 5

2013-05-23 12.21.37 tema Egypt 3

Fotnot: Afrikadagen ”Africa Day, celebration of African unity” firas den 25 maj runt om i Afrika och är en helgdag i flera afrikanska länder.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s