Afrika i diasporans tecken! 2013

Afrika i diasporans tecken! 2013

Maishagalan tar paus under 2013. Under året kan man dock se fram emot intressanta program med temat ”den afrikanska diasporan” som enligt flera bedömare kommer under de närmaste åren att spela en viktig roll för den afrikanska kontinentens utveckling på flera olika plan såväl kunskapsmässigt, kulturellt som ekonomiskt. Som vi tidigare informerat om är Maishagalan sedan en tid tillbaka del av ett större sammanhang i vilket ingår bland annat seminarier, workshops, konserter och kulturprogram. För att bli tydligare med verksamheten och vår identitet startades Kulturföreningen Maisha i april 2012. Grundidén kommer från namnet Maisha som betyder liv. Vad vore livet utan kulturmöten? Kulturföreningen Maisha vill genom kultur skapa möten eller ”meeting points” där människor möts över gränserna. Snart presenteras program inom serien Afrika i diasporans tecken! Håll gärna utkik här, på Facebook och hemsidan.

Vem vill du se som Årets kvinna eller Maisha ambassadör 2013?

I samband med Maishagalan delas utmärkelser ut varje år till kvinnor som är förebilder och de som gör framstående insatser på något område med anknytning till Afrika. Från och med nu och under hela året går det bra att lämna förslag till nomineringar. Bifoga gärna kontaktuppgifterna till dig själv och den du vill nominera, samt en tydlig motivering till varför just den personen som föreslås ska få en utmärkelse. Vinnare utses av en jury och presenteras på Maishagalan 2014. Det går bra att lämna förslag via e-mail till info@maishagalan.se

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s