AFENTIS

Styrelsen för AFENTIS gratulerar Vivat Arvidsson Årets entreprenör.

Awa Ndaos tal på Maishagalan:

När jag blev nominerad till Årets Kvinnliga Entreprenör vid Maisha-galan förra året kom det som en stor och glad överraskning och efter prisutdelningen, när jag skulle säga nåt, fick jag inte fram mer än ett enda ord TACK.

Vi har lärt oss att Maisha betyder Liv på Swahili. Ur liv kan födas inspiration och det var vad som hände för mej. Efter förra årets pris fick jag idén att bilda en förening för afrikanska kvinnor och speciellt för företagare. Under de år jag drivit African Magic Salong har jag stött på många svårigheter som egen företagare. Svenska lagar och bestämmelser som är svåra att förstå, brev som behöver formuleras till Skatteverket och andra myndigheter och mycket annat. Jag saknade kontakt med andra afrikanska kvinnor i samma situation, som jag kunde diskutera med.

Maisha-galan 2010 gav mej inspiration att bilda AFENTIS, som betyder African Female Entrepreneurs in Sweden. Målsättningen för föreningen är att underlätta för andra kvinnor från Afrika, båda att driva eget företag och att starta; ett nätverk av kvinnor med olika erfarenheter, som kan stötta varann. Vi vill också knyta till oss personer som kan ge råd i t ex juridiska frågor och i skattefrågor.

Vi behöver varann för att utvecklas och bli starka. Många av oss kommer från traditioner där kvinnors initiativ och självständighet inte uppskattas. Och där det är naturligt att män, men bara män, får uppmuntran och stöd från sina familjer. I Sverige är det naturligt, och viktigare än i många afrikanska länder att man också som kvinna är mer eller mindre självständig, att man kan och vågar ta egna beslut.

Create the Future och Maisha-galan vill lyfta fram bra exempel och göra synligt att AFRIKANSKA KVINNOR KAN! Tack för detta!

Mer om AFENTIS på www.afentis.se

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s