De nominerade är…

Här kommer nu en kort presentation av de nominerade till Årets kvinnor, Sweden African Women of the Year Awards 2011:

Floid Gumbo är artist från Göteborg/Högsbo, med rötter i Zimbabwe. Hon fick utmärkelsen Årets kulturkvinna i Göteborg 2010.

Imma Mpili Andersson är född i Tanzania. Hon driver företaget Watatu tillsammans med Karin Zetterqvist och stora syster Bonita. De  arrangerar swahili språkresor till Östafrika och Dalarna och hon är medförfattare till boken Swahili för svenskar.

Karin Zetterqvist driver företaget Watatu tillsammans med vännerna Imma Andersson här ovan och hennes syster. Hon är också medförfattare till boken Swahili för svenskar.

Kemer Jamal Kelil äger och driver företaget Luwam Afro Cosmetics and Cloths med flera butiker sedan år 2002.

Mia A. Elb är dansare, koreograf och en av Sveriges främsta danslärare inom västafrikansk dans (Guinea/Senegal). Hon har hållit kurser sedan mitten av 90-talet, och arrangerar bland andra Scandinavien Afro Dance Camp.

Miriam Andersson Sise är teaterregissör för ett femtontal uppsättningar i fria grupper däribland Gottsunda teater och Teater Västmanland. Hon har t.ex.  skrivit: Trumslagerskan, Svarta Änglar, Katitzi efter bearbetning av Katarina Taikons böcker om Katitzi.

Vivat Arvidsson startade Visions Butik på Södermalm i Stockholm 1999,  butiken är inriktade på att sälja hårvård och skönhetsprodukter. Butiken har utvecklats genom åren och fått större sortiment, nu finns också en avdelning med frisörsalong.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s